O pivovaru

Pivovar Dejf jsme založili v roce 2017 ve Studénce na Ostravsku.

Jsme malý, rodinný, řemeslný pivovar, zaměřený na výrobu svrchně kvašených piv. Srdcem pivovaru je 600-ti litrová tří nádobová varna, několik CKT a ležáckých tanků. Roční výstav je kolem 400hl.

O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru
O pivovaru

Získaná ocenění

1. místo

Nejlepší pivovar

Svatováclavské slavnosti piva v Ostravě.

  • 2024
2. místo

T-Rex IPA

Jarní cena sládků.

  • 2024
2. místo

Pacifico NZPA

XXXIV INTERNATIONAL BEER FESTIVAL v Litoměřicích.

  • 2024
Gold 2024

Dublin

Hazy Jazzy

T-Rex

Whale

Concours International de Lyon.

  • 2024
Silver 2024

Sabbath

Hazy Jazzy

Frankfurt International Trophy.

  • 2024
1. místo

Nejlepší pivovar

Svatováclavské slavnosti piva v Ostravě.

  • 2023
2. místo

Whale APA

V kategorii Pale Ale

Soutěž o nejlepší prázdninové pivo v Padochově.

  • 2023
1. místo

Sabbath black IPA

V kategorii India Black Ale

Jarní cena sládků.

  • 2022
1. místo

Atomico IPA

V kategorii India Pale Ale

Jarní cena sládků.

  • 2022
2. místo

Whale APA

V kategorii Pale Ale

Soutěž o nejlepší prázdninové pivo v Padachově.

  • 2022
2. místo

CI-5 sour IPA

V kategorii Berliner Weisse

Soutěž o nejlepší prázdninové pivo v Padachově.

  • 2020
1. místo

Electrico Red&Rye IPA

Nejlepší nové svrchně kvašené pivo roku.
Výroční cena časopisu Pivo, Beer&Ale.

  • 2017

Časté dotazy

  • Pivo dodáváme v KEG sudech s naražečem bajonet o objemech 10l, 15l, 20l, 30l a 50l. Ve skleněných láhvích 0,75l a plastových PET lahvích o objemu 1l.

  • Sudové pivo lze objednat telefonicky dle aktuální nabídky. Ideální je volat od pondělí do středy, nebo čtvrtku dopoledne, pokud chcete soudek na víkend. Záloha na KEG je 2000 Kč.

  • Ano, výčepní zařízení Vám k sudovému pivu zapůjčíme. Je ovšem nutné si ho předem zamluvit. Cena zapůjčení k sudu na víkend je 300 Kč. Bez zakoupení piva výčepy nepůjčujeme.

  • Pivo vždy čepujte do kvalitně umyté a mokré sklenice. Nejprve si do sklenice zpětným tahem výčepní páky udělejte tzv. suchou pěnu, která brání oxidaci piva a pak pivo pomalu čepujte po sklenici pod tuto pěnu. Důležité je správné nastavení průtoku kohoutu a také teploty. Ideální je samozřejmě tlačný plyn, CO2 nebo jiný potravinářský plyn. Pokud tlačný plyn nemáte a použiváte kompresor výčepního zařízení, tedy vzduch, doporučujeme sud vyprázdnit v den naražení.

    Pokud Vám pivo při čepování pění, zkontrolujte chladící zařízení, nastavení teploty, nebo zkuste zvýšit tlak na tlakové láhvi postupně až do 3 barů.

  • Naše pivo je nepasterované a nefiltrované. Proto ho doporučujeme skladovat v chladu a temnu. Ideální teplota kolem 7°C.

  • Naše lahve jsou bohužel nevratné. V takto malém objemu by se mycí linka a jehí obsluha nevyplatila. Použité lahve patří do kontejneru na barevné sklo - tak se zajistí jejich recyklace.

  • Bohužel nemáme.

  • Náš merch si můžete zakoupit u nás v pivovaru. Trika koupíte také na e-shopu stefacha.cz. Část sortimentu s sebou vozíme na festivaly a jiné akce, ale nabídka je vždy omezena.

  • Neváhejte nám napsat!

Mladistvým nenaléváme

Naše stránky navštivte jen pokud jste starší 18 let.